Hvor høyt bildene skal henge varierer fra bilde til bilde

Med et elegant opphengssystem, som er enkelt å montere, unngår du å skade veggen, og du kan fritt velge høyden, plasseringen og antall bilder – uten verktøy.

Du tenker kanskje at det å henge opp tre bilder ved siden av hverandre i lik høyde og i to etasjer er vanskelig, og at det kan bli stygge merker eller skader i veggen – særlig hvis du skal gjøre det alene. Men du må ikke bore eller banke i veggen i nøyaktig høyde for å få til dette. Istedenfor kan du enkelt montere et elegant opphengssystem under eller inntil taklista, med nesten usynlige snorer og kroker.

Med et opphengssystem blir det ingen stygge hull eller skader i veggen, og du kan fritt velge plasseringen og høyden på det du vil henge opp – og senere justere dette på sekunder uten verktøy. Dette gjør det moro å prøve seg litt frem, og det finnes ingen fasit for hvor høyt et bilde skal henge, da du burde se etter om det er noen linjer i rommet som bildet og rammen kan harmonere med. Et opphengssystem er enkelt å bruke og ser bra ut, og ArtiTeq har spesialisert seg på å utvikle gode opphengssystemer.

Slik funker opphengssystemet

Et opphengssystem består av en skinne (forskjellige typer å velge mellom), snorer og kroker. Du kan dermed flytte rundt på snorene som bildene er festet til på skinnen, både sidelengs og krokene opp og ned, til akkurat der du ønsker. Du kan velge mellom snorer av nylon eller stål, og ha ett eller flere bilder på samme snoren i etasjer.

Enkel montering
For å feste skinnen (som for eksempel Click Rail) på veggen, monterer du først festebraketter under taklista, og klikker skinnen på plass. Deretter putter du snoren i skinnen ved å vri snorens spesielle ende, som heter Twister, 90 grader, så snoren holdes trygt på plass. Til slutt velger du en krok som passer til rammen du har valgt, og skyver kroken til ønsket høyde – riktig høyde finner du ved å justere opp og ned på snoren. Alt dette er enkelt å gjøre selv, uten verktøy.

Trykk «Play» på videoen (27 sekunder) og se hvor enkelt det er!

Besøk vår nettbutikk

Så mange du ønsker

Når skinnen er på plass, kan du velge å ha så mange snorer du ønsker, med flere bilder over og under hverandre på samme snoren, og flytte rundt på bildene eller bytte de ut om du skulle forandre mening – uten verktøy.

Det er absolutt mulig å ettermontere et opphengssystem der du bor, og da anbefales Click Rail.

Planlegger du å bygge ny bolig eller renovere, kan opphengssystemet integreres langs hele vegger i et rom eller i hele huset og nærmest være usynlig. Shadowline-serien gir deg gode muligheter når du skal integrere – friheten til å dekorere veggene dine akkurat slik du ønsker, når du ønsker.

Vær kreativ uten å skade veggen

Opphengssystemet er brukervennlig og kun en engangsinstallasjon, deretter er det vedlikeholdsfritt. Det finnes en mengde tilbehør, noe som gir deg mange muligheter om du er litt kreativ. Du kan henge opp hva du vil, hvor du vil, når du vil – eksempelvis planter (i Botaniq-plantepotter), bilder, malerier, barnetegninger, plakater og annen dekor.

I tillegg slipper du å skade veggene, noe som må være velkomment, særlig for leietakere og utleiere.

Tre-, gips- eller murvegg?
I gips- og trevegger skrur du enkelt opp opphengsystemet. Det er heller ikke vanskelig å montere det på en mur- eller betongvegg, ved å bore noen små hull på 6 mm og bruke pluggene som følger med i monteringssettet.

Click Rail – detaljer

Dette er en diskré skinne som enkelt monteres på veggen ved hjelp av Click&Connect monteringsklips. Click Rail (8,5 mm x 25 mm) monteres inntil taket eller taklisten, eventuelt i annen ønsket høyde på veggen.

Skinnene finnes i 2- og 3-meters lengder og kappes enkelt med en liten baufil. Velg mellom fargene: sort, aluminium, hvit og primer (som kan males, eksempelvis i samme farge som veggen eller taket). Dette sørger for at løsningen glir inn i omgivelsene og blir tilnærmet usynlig i hvilket som helst rom eller interiør.

Design og kvalitet
Når du skal velge skinne, er nok design det første du tenker på, men husk også å tenke på belastningsevne og hvilke monteringsmuligheter du har.

ArtiTeq har derfor delt skinnene sine i tre kategorier: de som monteres på vegg, de som monteres i tak og de som kan integreres.

Alle skinnene er laget i resirkulererbar aluminium, er av høy kvalitet (10 års garanti) og enkle å montere.

Er det dyrt?

Nei. For et opphengssystem til en 6 meter lang vegg kommer du langt med 1 200 kroner. Besparelsen du oppnår ved å unngå skade på veggen forsvarer kostnadene fullt ut. Den økte fleksibiliteten er også noe man setter pris på. I tillegg er det 10 års garanti på opphengssystemene.

Bygge ny bolig eller pusse opp?
Opphengssystemer kan, som sagt, både integreres når man bygger nytt eller ettermonteres i en bolig.

Dersom du skal bygge ny bolig eller du skal fjerne taklistene, bør du sterkt vurdere å integrere et opphengssystem (Shadowline-serien fra ArtiTeq dekker dette behovet). Dette gir mange fordeler, både økonomisk og estetisk.

Dersom du vil ettermontere opphengssystemet i boligen du bor i, finnes det forskjellige løsninger. Her er vektbelastning og monteringsmulighet avgjørende for hvilket system som passer best.

ArtiTeq tar gjerne en uforpliktende samtale med deg, og kan hjelpe deg med å finne den perfekte løsningen til ditt behov.

Litt om ArtiTeq
ArtiTeq Skandinavia AS har siden 2010 vært eneimportøren av ArtiTeq-produkter til det norske markedet. I tillegg til private hjem, finner du produktene blant annet i gallerier, museer, skoler, studentboliger, offentlige bygg og på kontorer i hele Norge.

ArtiTeq er tilgjengelig og sørger for best mulig hjelp og service.

Opphengssystemene til ArtiTeq blir solgt i over 60 land over hele verden.