HVORDAN INSTALLERER JEG ET BILDEOPPHENGS SYSTEM?
Installering av et Artiteq bildeopphengs system i 5 steg!

Du har bestemt deg for å benytte deg av et Artiteq bildeopphengs system. Dette er et valg som i det lange løp vil gi mye fleksibilitet og kreativitet, og som samtidig ikke vil skade veggene dine over tid.

Når du har motatt ditt valg av Artiteq bildeopphengs system, kan dette installeres. Avhengig av hvilket  system du har valgt, kan bruksanvisningene avvike fra de stegene vi nevner lenger ned. Dette er stegene for Artiteqs bildeopphengs system "Click Rail". Les alltid instruksjonene som følger med ditt bildeopphengs system.

1. FINN UT HVILKEN LENGDE (I METER) DU VIL TRENGE

Før du bestiller ditt bildeopphengs system er det lurt å avgjøre hvilken vegg det skal installere det på. Mål nøye lengden på veggen forhånd. Artiteq skinnene har en standard lengde på 200cm. Eksempel: om du trenger 15 meter, bestill 16 meter. Ved tilfeller hvor det er flere vinkler eller hjørner, anbefaler vi å bestille noen ekstra meter. Om flere lengder må kuttes, vil du kunne sitte igjen med flere forskjellige lengder til overs.

* Artiteq har også skinner på 300cm. Disse blir vanligvis brukt i større prosjekter.

2. Å MALE SKINNEN

Skinnen, endestykker og hjørnedeler kan males. Det beste resultatet får du ved å male skinnen før det blir festet på veggen. 

Kun White Primer (RAL9016) utgaven kan males i en annen farge.

3. FESTING AV CLICK&CONNECT KLIPS

Click Rail opphengs system festes til veggen ved å bruke Click&Connect klips. I posen med fester som følger med skinnen, finner du tilstrekkelige mengder av Click&Connect klips, skruer og universal plugger (passer for de aller fleste vegger) for å innstallere bildeopphengs systemet.

Click&Connect klips festes til veggen for hver 40cm ved å bruke en plugg og en skrue. Systemet festes somregel jevnt med taket.

4. KUTT SKINNEN I ØNSKET LENGDE

Skinnen må kanskje kuttes til ønsket lengde. Skinnen kan forkortes ved å bruke en sag av metall. Vi anbefaler å bruke en avskjæringsboks når du skal kutte en rett og korrekt vinkel.

Mål nøye før du kutter. Vi anbefaler å kutte slik at punktet du sager er enden eller i et hjørne av et system.

Skinner kan enkelt kobles sammen ved å bruke Click&Connect klips.

5. KLIKK OPPHENGS SYSTEMET

Er alle Click&Connect klipsene hengende? Har skinnen blitt kuttet til riktig lengde? Skinnen kan da klipses på klipsene.

I hjørner kan hjørnekoblere benyttes for å gi skinnen en komplett look. Deretter kan endestykkene festes på skinnen.